ООН: третина цивільних жертв в Афганістані - діти

ООН: третина цивільних жертв в Афганістані - діти

Укрінформ
В оприлюдненій в неділю, 17 квітня, доповіді ООН зазначено, що за перші три місяці в країні було зареєстровано 600 убитих і 1343 поранених цивільних осіб. Це на два відсотки більше в порівнянні з тим же періодом 2015 року.

Про це повідомляє DW.

Всесвітня організація зазначає, що кількість афганських дітей, які постраждали в результаті військових дій, збільшилася на 29 відсотків, а жінок - на 5 відсотків. За словами директора програми ООН з прав людини в Афганістані Даніель Белл, "діти становлять майже третину всіх жертв серед мирного населення країни".

У доповіді підкреслюється, що, принаймні, в 60 відсотках випадків відповідальність за загибель цивільних осіб в Афганістані несе радикальний ісламський рух "Талібан". При цьому як мінімум 19 відсотків жертв - на совісті урядових військ. У багатьох випадках винуватців загибелі цивільних осіб встановити так і не вдалося.

ООН закликала всі протиборчі сторони прийняти заходи по захисту мирного афганського населення. Як заявив спецпосланець Всесвітньої організації в Афганістані Ніколас Хэйсом, "навіть якщо конфлікт пошириться, кількість жертв серед цивільних осіб не повинно збільшиться". З 2009 року ООН зареєструвала в країні 60 679 постраждалих від афганської війни мирних жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-