США зменшують кількість утримуваних у Гуантанамо

США зменшують кількість утримуваних у Гуантанамо

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів досяг із Саудівською Аравією домовленості про передачу дев'яти ув'язнених з в'язниці Гуантанамо.

Про це офіційно повідомило в суботу Міністерство оборони США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Відповідно до вимог законодавства, міністр оборони поінформував Конгрес про намір Сполучених Штатів передати цих осіб, а також про свій висновок, що це переведення відповідає вимогам закону", - зазначили в Пентагоні.

При цьому зауважується, що Сполучені Штати "вдячні уряду Королівства Саудівська Аравія за його гуманітарний жест і готовність підтримати зусилля США щодо закриття в'язниці Гуантанамо".

Повідомляється також, що Вашингтон і Ер-Ріяд координуватимуть зусилля, щоб транспортування ув'язнених проходило відповідно до норм належної безпеки й гуманітарних умов.

Закриття в'язниці в Гуантанамо є однією з ініціатив президента США Барака Обами, яку він прагне реалізувати до завершення свого терміну перебування на посаді в цьому році. Пенітенціарний заклад розміщується на території американської військової бази на острові Куба. Адміністрація США поки не може закрити його, оскільки Конгрес вважає неможливим переводити в'язнів на територію США. В якості виходу із ситуації, уряд Сполучених Штатів домовляється з іншими країнами про передачу ув'язнених під їх відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-