Німецькі спецслужби підозрюють Сноудена у зв'язках з Кремлем

Німецькі спецслужби підозрюють Сноудена у зв'язках з Кремлем

Укрінформ
Німецькі спецслужби підозрюють колишнього співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена у співпраці з Кремлем і російською агентурою.

Про це повідомляє DW.

"Публікації нашкодили Німеччині, США та іншим західним країнам. Очевидно, що жодна публікація не стосувалася таких країн, як Китай або Росія, які насправді є головними цілями розвідки NSA (американська спецслужба - ред.)", - сказав президент Федерального відомства із захисту конституції Ганс-Геор Маасен.

За його словами, публікації Сноудена розглядаються поверхово, люди вважають, що метою Сноудена було показати світу, як NSA стежить за світовими політиками. Він додав, що "публікація документів спецслужб є спробою вбити клин між Західною Європою та США".

"Дуже впадає в око те, що він опублікував суто матеріали про співпрацю NSA (американська спецслужба - ред.) та BND (німецька спецслужба - ред.) або про британську спецслужбу GCHQ", - сказав президент BND Гергард Шиндлер.

За словами голови Федерального відомства із захисту конституції, наявні "докази того, що Кремль використовує кожну нагоду, щоб дискредитувати Німеччину".

Зафіксовано спроби дезінформації, шпигунства, маніпулювання, пропаганди, підривної діяльності та впливу на співробітників парламенту. Шиндлер, своєю чергою, додав, що росіяни досі дуже успішно проводили так звані психологічні операції, цілями яких були Україна, країни Балтії та країни Західної Європи, в тому числі і Німеччина. Зокрема Шиндлер згадав про сумнозвісних російських тролів, які діють у соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-