У Росії знищили 22 тонни «санкційних» українських яблук

У Росії знищили 22 тонни «санкційних» українських яблук

Відео
Укрінформ
Велику партію "санкційних" яблук з України знищили на полігоні сміттєвих відходів у Тулі.

Про це повідомляє прес-служба управління Россільгоспнагляду по Москві, Московській і Тульській областях.

«Було встановлено, що акт карантинного фітосанітарного контролю (22 тонни яблук - ред.) не підтверджується інформаційною системою Россільгоспнагляд "Аргус-Фіто". При візуальному огляді підкарантинних матеріалів виявлено наявність маркування із зазначенням країни походження - Україна. Небезпечна продукція знищена під контролем фахівців на полігоні твердих побутових відходів у місті Тула», - повідомила представник Россільгоспнагляду Олена Дериволкова.

Дана продукція, 1077 коробок яблук вагою 22 тонни, була виявлена ще 6 квітня співробітниками Россільгоспнагляду спільно з співробітниками Управління ФСБ по Тульській області, на 192 км траси Москва-Крим при проведенні огляду автотранспортного засобу, що прямує з Республіки Білорусь до Ростова-на-Дону.

Нагадаємо, продовольче ембарго діє в РФ з 7 серпня 2014 року по відношенню до продукції з США, країн ЄС, Австралії, Норвегії та Канади. У 2015 році воно продовжене до 5 серпня 2016 року. З 13 серпня 2015 року до списку включено Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн, що  приєдналися до антиросійських санкцій,  з 1 січня 2016 року - Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-