Суд над екс-прем'єром Молдови: заслухали останнього свідка обвинувачення

Суд над екс-прем'єром Молдови: заслухали останнього свідка обвинувачення

Укрінформ
Суд в Кишеневі заслухав колишнього голову Комісії з фінансових ринків Артура Германа - останнього свідка сторони обвинувачення по кримінальній справі, головним фігурантом якої є колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

На засіданні суду екс-глава Національної комісії з фінансових ринків підтвердив, що випуск в 2012-2013 роках додаткового пакета акцій для врегулювання нібито ситуації в Ощадбанку (на чому наполягав колишній прем'єр Влад Філат) був помилкою, яка призвела згодом до втрати контрольного пакета акцій держави у найбільшому тоді напівдержавному банку Молдови.

Нагадаємо: колишній прем'єр-міністр Молдови Влад Філат був заарештований у жовтні минулого року за корупцію та отримання вигоди з впливу. Філат звинувачується в отриманні від мера міста Оргеєв, бізнесмена Ілана Шора, хабара в розмірі 250 мільйонів доларів.

Він також підозрюється в причетності до розкрадання понад мільярда доларів з банківської системи країни, що призвело до банкрутства трьох найбільших банків Молдови, серед яких і найстаріший з них – Ощадбанк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-