Очільник Міноборони Франції прибув до Іраку з неоголошеним візитом

Очільник Міноборони Франції прибув до Іраку з неоголошеним візитом

Укрінформ
Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан у понеділок прилетів до Багдада з неоголошеним візитом, щоб обговорити боротьбу проти бойовиків терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІДІЛ).

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі французького оборонного відомства.

«Пан Ле Дріан планує обговорити військову кампанію проти ІДІЛ. Він планує зустрітися з президентом Іраку Фуадом Маасумом та спікером парламенту Селімом аль-Джубурі», - зазначив співрозмовник.

У міністерстві нагадали, що Франція входить до міжнародної коаліції на чолі зі Сполученими Штатами, яка завдає повітряні удари по ІДІЛ в Іраку та Сирії та займається підготовкою іракських сил безпеки та сил сирійської опозиції. Бойові літаки ВПС Франції загалом здійснили 3642 бойових вильотів і завдали 582 удари по наземним силам та комунікаціям ІДІЛ, знищивши 1028 ціль. Для цього, французькі ВПС використовують 8 багатоцільових винищувачів Mirage 2000 (з військової бази в Йорданії) та 6 Rafale (з бази у ОАЕ).

Як повідомляв Укрінформ, Франція розпочала більш інтенсивні бомбардування в Сирії та Іраку і направила в регіон авіаносець «Шарль де Голль» після серії терактів у французькій столиці 13 листопада 2015 року, під час яких загинули 130 осіб, понад 350 отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-