Хакери заблокували сайт Сейму Литовської Республіки

Хакери заблокували сайт Сейму Литовської Республіки

Укрінформ
Сайт Сейму Литовської Республіки заблокований в результаті кібератаки.

Про це повідомив заступник голови комітету Сейму Литви у міжнародних справах Емануеліс Зінгеріс у ході конференції «Масові порушення прав людини в окупованому Криму», приуроченої до засідання Координаційної ради Всесвітнього Конгресу кримських татар (ВККТ). Захід проходить у приміщенні парламенту, передає інтернет-видання http://15minut.org/.

«Це сталося уперше за багато років роботи парламенту. На сайті велася пряма трансляція засідання виконкому ВККТ і міжнародної конференції з прав людини в окупованому Криму, що проходить у рамках засідання виконкому Конгресу», - сказав Зінгеріс.

Він відзначив, що зараз мовлення переведене на YouTube-канал. Спецслужби Латвії упевнені, що атака здійснена з-за кордону.

«Ми пережили багато труднощів, переживемо і цю!», - резюмував Зінгеріс.

Всесвітній Конгрес кримських татар - структура, що об'єднала кримських татар, які мешкають на історичній батьківщині, в Криму, і в діаспорах Туреччини, Румунії, Польщі, США, Канади, Литви, країнах Західної Європи і Середньої Азії.

Як повідомлялося на офіційній сторінці Уповноваженого Президента України у справах кримськотатарського народу в Facebook, у рамках Конгресу виступлять лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Сейму Литви Лорета Граужинене, міністр закордонних справ Литовської Республіки Антанас Лінкявичюс, президент Всесвітнього конгресу кримських татар Рефат Чубаров, сенатор США Джон Маккейн (Skype), литовський політик Вітаутас Ландсбергіс, екс-прем'єр-міністр Литви Гедімінас Кіркілас, члени Сейму Емануеліс Зінгеріс і Вілія Алекнайте-Абрамікене, народний депутат України Григорій Немиря, відомий білоруський політик Станіслав Шушкевич.

Делегацію Всесвітнього конгресу кримських татар 12 квітня приймуть президент Литви Даля Грібаускайте, голова Сейму Литви Лорета Граужинене і прем'єр-міністр Литви Альгірдас Буткявічюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-