Польща обурена, що РФ розпродає землі, де сталася Смоленська трагедія

Польща обурена, що РФ розпродає землі, де сталася Смоленська трагедія

Укрінформ
Варшава протестує проти передачі у приватну власність території навколо місця Смоленської катастрофи, що може зашкодити в майбутньому встановити там пам’ятник жертвам трагедії.

Про це в ефірі польського радіо “Trojka” заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський.

“Ми протестуємо у цій справі, ми ведемо переговори з російською стороною. В МЗС був російський посол, якому ми представили нашу позицію. Ця ситуація є дуже некомфортною, оскільки ми не зможемо досліджувати цю територію, не зможемо поставити пам’ятник, який ми хотіли там збудувати”, - заявив Ващиковський.

Він додав, що дипломати та журналісти довідалися про це декілька тижнів тому.

Глава польської дипломатії також поінформував, що Варшава аналізує усі можливості, яким чином розбитий літак екс-президента Леха Качинського може бути повернутий до Польщі. Йдеться також і про участь різноманітних міжнародних організацій та інституцій.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 10 квітня 2010 року поблизу військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, яким польська державна делегація направлялася на відзначення 70-ї річниці Катинського злочину.

В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака: президентське подружжя Леха та Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-