"Панамагейт": до найбільшого банку Франції Societe Generale прийшли з обшуком

Укрінформ
Представники Центрального бюро по боротьбі з фінансовими і податковими злочинами провели обшук в головному офісі французького банку Societe Generale в Парижі в рамках попереднього розслідування у справі про "панамські документи".

Про це інформує AFP із посиланням на судове джерело.

"Головний офіс банку Societe Generale в паризькому діловому кварталі Дефанс обшукали представники Центрального бюро по боротьбі з фінансовими і податковими злочинами. Вони вилучили деякі документи, в тому числі електронні", - йдеться у повідомленні.

Обшук відбувся у рамках попереднього розслідування, розпочатого у Франції за фактом "відмивання грошей та ухилення від сплати податків за обтяжуючих обставин", яке було розпочато 4 квітня, на наступний день після публікації масштабного розслідування Міжнародного консорціуму журналістів (ICIJ) і Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, за даними французької газети Le Monde, журналісти якої брали участь в розслідуванні, Societe Generale створив за допомогою панамської юридичної фірми Mossack Fonseca 979 офшорних компаній за рахунок своїх клієнтів. Водночас керівництво цього банку заявило, що станом на квітень цього року діяло лише близько 15 офшорів і ними керують "абсолютно прозорими" методами.

Раніше, у 2012 році голова ради директорів Societe Generale Фредерік Удеа під присягою заявив перед комісією Сенату з розслідування відтоку капіталу, що банк закрив всі компанії в країнах зі списку "податкових гаваней", а також в країнах, з якими Франція не співпрацює з податкових питань, зокрема, у Панамі.

Нагадаємо, президент Франції після оприлюднення даних "панамських документів" пообіцяв масові перевірки, судові розгляди і розслідування. Крім того, Франсуа Олланд подякував авторам розслідування і ЗМІ за викриття, які, за його словами, дозволять повернути до державної скарбниці додаткові податкові надходження.

Згідно з офіційними даними, тільки в 2015 році було виявлено близько €20 млрд, які не надійшли до бюджету Франції. З них до державної скарбниці повернулося €12 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-