Протести у Парижі: поліція застосувала димові шашки і сльозогінний газ

Протести у Парижі: поліція застосувала димові шашки і сльозогінний газ

Укрінформ
Десятки і сотні тисяч французів у різних містах Франції заявили про незгоду з реформуванням трудового законодавства.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"У Франції субота стала черговим днем у кампанії масових демонстрацій проти ліберальних поправок у Трудовому кодексі, запропонованих президентом Франсуа Олландом. Окрім ходи у Парижі, відбулися десятки маніфестацій в інших містах Франції", - зазначається у повідомленні.

За даними France-Presse, під час паризької ходи спалахнули безлади, маніфестанти закидали поліцейських пляшками і петардами, правоохоронці відповіли гранатами із сльозоточивим газом.

У місті Ренн, на заході Франції, група молодих демонстрантів у масках намагалася прорватися через кордон, поліцейські застосували сльозоточивий газ і шумові гранати. Було поранено трьох поліцейських і одного маніфестанта.

Як пише Slon.ru, мітингувальників розганяють на площі Нації, застосовують сльозогінний газ.

Місяць тому, 9 березня, профспілки провели перший загальнонаціональний страйк проти законопроекту, який, повинен спростити процедуру звільнення працівників і розширити для підприємців можливості у регулюванні робочого часу. Влада вважає реформу необхідною для зниження 10-відсоткового рівня безробіття. Профспілки переконані, що президент Олланд йде на поступки бізнесу за рахунок прав працівників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-