Колишні

Колишні "російські" містралі отримали єгипетські назви

Укрінформ
Колишні "російські" містралі «Севастополь» та «Владивосток», які Франція продала Єгипту, отримали нові назви.

Нові власники назвали кораблі на честь єгипетських президентів Гамаля Абделя Насера та Анвара Садата, повідомив власному кореспондентові Укрінформу французький військовий експерт Філіп Шапло.

«Колишні «Севастополь» і «Владивосток» у пам'ять про двох президентів стануть «Гамалем Абделем Насером» та «Анваром Садатом». У червні та вересні вони будуть поставлені Єгипту», - сказав він.

За його словами, нині французькі фахівці проводять навчання з єгипетськими моряками. «Перша група першого екіпажу чисельністю 70 моряків та офіцерів прибула в лютому, у березні прибула решта - загалом 180 моряків. Другий екіпаж очікують найближчими тижнями», - зазначив Шапло.

Нагадаємо, два вертольотоносці Франція будувала для Росії. Контракт на поставки двох «містралів» було укладено між французькою суднобудівною компанією DCNS/STX та російським концерном «Рособоронекспорт» у 2011 році. Франція мала передати перший корабель у листопаді 2014 року, а другий - восени 2015 року. Проте контракт було розірвано через анексію Криму та агресію Росії проти України.

Париж і Каїр торік у жовтні підписали угоду про продаж Єгипту двох вертольотоносців типу містраль. Кораблі коштували Єгипту 950 тис. євро. На початку жовтня французький парламент переважною більшістю голосів затвердив законопроект, який остаточно скасував угоду з продажу Росії двох універсальних десантних кораблів управління типу містраль.

Фото: АОР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-