Флот США поповниться найдорожчим авіаносцем в історії

Флот США поповниться найдорожчим авіаносцем в історії

Укрінформ
Військово-морські сили США (ВМС) у вересні отримають найдорожчий у світі авіаносець "Джеральд Форд" (USS Gerald R. Ford).

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на офіційного представника військово-морського флоту країни.

"Найдорожчий військовий корабель із коли-небудь побудованих - авіаносець "Джеральд Форд" (USS Gerald R. Ford), поповнить лави ВМС США у вересні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вартість корабля становить 12,8 млрд дол.

Водотоннажність авіаносця "Джеральд Форд" становить майже 100 тисяч тонн, а його довжина – близько 335 м. Будівництво авіаносця почалося ще в 2009 році, а за станом на березень поточного року воно завершено на 97%. Перші випробування корабля заплановані на липень.

Корабель названий на честь 38-го президента США, який помер в 2006 році. Він служив на борту авіаносця "Монтерей" під час Другої світової війни і залишив флот у званні капітан-лейтенанта.

Планується, що наступний авіаносець цього ж класу - "Джон Кеннеді" (USS John F. Kennedy), введуть в експлуатацію в 2020 році. У березні цього року він був готовий на 18%.

Будівництво третього авіаносця класу "Форд" - "Ентерпрайз" (USS Enterprise) – буде розпочато в 2018 році, повідомляє телеканал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-