У Бельгії хочуть зобов'язати іноземців до вивчення мов

У Бельгії хочуть зобов'язати іноземців до вивчення мов

Укрінформ
У Бельгії хочуть юридично зобов’язати мігрантів докладати зусилля до соціалізації у бельгійському суспільстві, де вимогою є вивчення однієї із трьох офіційних мов країни.

Про це йдеться в урядових пропозиціях до королівського указу щодо умов та правил прибуття до Бельгії, перебування, а також видворення з території країни іноземців (із країн поза ЄС), які є у розпорядженні Укрінформу.

З такою ініціативою виступило міністерство внутрішніх справ та державний секретар з питань міграції у рамках заходів із боротьби з тероризмом та радикалізацію.

У документі йдеться, що нові правила, які, як очікується, на початку літа схвалить федеральний парламент, стосуються усіх іноземців, які прибувають на територію Бельгії на період, довший за три місяці.

Серед головних нововведень є вимога до усіх іноземців, які вперше прибувають до країни, підписати особисту юридичну декларацію щодо зобов’язання поважати права, обов’язки і свободи Бельгії.

Головною метою ініціативи є забезпечення культурної, професійної і мовної соціалізації іноземців у бельгійському суспільстві.

Йдеться про зобов’язання поважати свободу думки, зібрань, культурних свобод, вільного вибору сексуальної орієнтації; поваги рівності чоловіків і жінок; зобов’язання виховувати та піклуватися про дітей, забезпечення для них отримання належної освіти; зобов’язання не застосовувати насильницьких дій та засудити акти тероризму.

Окремо слід відзначити вимогу до знання мови регіону проживання іноземця (французької, нідерландської або німецької), що повинно періодично перевірятися упродовж проходження процесу соціалізацію іноземних громадян.

Ці вимоги до соціалізації також враховуються у процесі прийняття рішення про продовження тимчасової реєстрації, тобто отримання дозволу на тимчасове довгострокове перебування іноземців на території країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-