Панамагейт може вдарити по німецьких банках та Siemens

Панамагейт може вдарити по німецьких банках та Siemens

Укрінформ
Низка німецьких банків та концерн Siemens потрапили у поле зору журналістів у зв'язку з оприлюдненням "панамських документів" Міжнародним консорціумом журналістських розслідувань (ICIJ).

Про це повідомляє Deutsche Welle

"У добірці газети Suddeutsche Zeitung, яка співпрацює з ICIJ, Німеччину згадали у публікаціях двома інформаційними сюжетами - у першому йшлося про німецькі фінустанови, у другому - про великий транснаціональний концерн, який займається виробництвом електроніки та енергетичного устаткування", - йдеться в повідомленні.

Підбиваючи підсумки розслідування діяльності багатьох офшорних компаній, зареєстрованих панамською юридичною фірмою Mossack Fonseca, журналісти дійшли висновку, що "німецькі банки допомагають своїм клієнтам ухилятися від сплати податків".

При цьому конкретні фінустанови в оглядовій добірці, яку підготували працівники Suddeutsche Zeitung за країнами, поки що не називають. Тим не менше, як з іронією визнає німецько-італійський журналіст Георг Масколо: "Доведеться довго думати, щоб сказати, який з німецьких банків не був залучений у подібні операції".

Зазначається також, що на відміну від банків, у "панамському досьє" спливає назва конкретного німецького концерну - через "корупційний скандал" у документах згаданий Siemens.

Журналісти Suddeutsche Zeitung, зокрема, зазначають, що працівники концерну охоче користувалися "чорною касою", при цьому мова йшла "про мільйони". Ймовірно, на увазі мають нові подробиці скандальної історії, котра тягнеться ще з 2006 року.

Так, у листопаді 2006 року мюнхенська прокуратура провела обшук у штаб-квартирі концерну Siemens, а також у квартирах та будинках деяких його працівників. Слідчі органи заявили, що підозрюють представників Siemens у підкупі осіб, які забезпечували концерну вигідні контракти, - перш за все, посадовців із-за кордону.

Нагадаємо, Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів задокументував велику мережу тіньових грошових переказів, які використовуються іменитими власниками з багатьох країн.

Інформація була оприлюднена 3 квітня в рамках масштабного нового дослідження під назвою «Панамські документи». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-