ООН нарахувала 33 загиблих і 200 поранених у Нагірному Карабасі

ООН нарахувала 33 загиблих і 200 поранених у Нагірному Карабасі

Укрінформ
Внаслідок запеклих сутичок у Нагірному Карабасі минулими вихідними щонайменше 33 людини загинули і понад 200 отримали поранення.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП).

"Згідно з офіційними джерелами, у Вірменії та Азербайджані, щонайменше 30 солдатів і 3 мирних жителів загинули внаслідокбойових дій. Кількість поранених, як цивільних, так і військових, ще офіційно не підтверджена. Згідно з неофіційними джерелами, ця кількість оцінюється в понад 200", - йдеться у звіті організації.

За даними УКГП, в цілому в селах, яких торкнулися бойові дії, проживають близько 14,4 тис. осіб. Водночас ООН не володіє інформацією "про пошкодження інфраструктури, евакуацію цивільних осіб або гуманітарні потреби".

"Уряд Азербайджану інформував, що внутрішнього переміщення людей немає, в той час як з боку Вірменії 50 осіб попросили притулок у Єревані. Обидва уряди оголосили, що не потребують міжнародної гуманітарної допомоги", - наголошується у документі.

Нагадаємо, в ніч проти 2 квітня у Нагірному Карабасі на лінії зіткнення конфліктуючих сторін різко загострилася обстановка: почалися запеклі сутички, після чого сторони звинуватили одна одну у порушенні перемир'я.

Азербайджан заявив про одностороннє припинення боїв.

За даними ООН, на сьогодні в зоні нагірно-карабахського конфлікту проживають близько 150 тис. осіб. При цьому єдиним міжнародним гуманітарним агентством, що має присутність у цьому районі, є Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-