США знищили одного з ключових лідерів терористів

США знищили одного з ключових лідерів терористів

Укрінформ
США знищили авіаударом з безпілотника в Сомалі одного з ключових лідерів терористичної організації "Аш-Шабаб" Хасана Алі Дурі.

Про це повідомляє The Telegraph.

Відомо, що разом з Хасаном Алі Дурі були знищені ще двоє терористів. Авіаудар був завданий у четвер, 31 березня поблизу кенійського кордону. За інформацією джерел видання, Хассан Алі Дурі сприяв здійсненню не менше двох терактів в Сомалі, в яких серед загиблих були і громадяни США.

Офіційний Пентагон поки не підтвердив знищення Хассан Алі Дурі, а лише повідомив про нанесення самого авіаудару по терористові.

Як пише The Telegraph, терористи з "Аль-Каїди" і "Ісламської держави" нині борються за вплив на бойовиків сомалійського терористичного угрупування "Аш-Шабаб". "Ісламська держава" неодноразово надсилала бойовикам Сомалі відео, в якому запрошувала молодих членів угруповання приєднатися. Як вважають експерти, для "Ісламської держави" така вербування дасть перевагу перед "Аль-Каїдою". Адже ІД у березні цього року вже вдалося переманити в свої ряди "Боко Харам".

26 лютого група терористів "Аш-Шабаб" здійснила серію вибухів і напад на готель Somali Youth League в столиці Сомалі Могадішо. Жертвами теракту стали не менше дев'яти мирних жителів, більше 30 людей отримали поранення, нагадує DT,ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-