США заявили, що не беруть участі в переговорах про Савченко

США заявили, що не беруть участі в переговорах про Савченко

Укрінформ
Сполучені Штати Америки не є посередником у переговорах щодо звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Про це в ефірі радіостанції "Ехо Москви" заявив заступник держсекретаря США з політичних справах Томас Шеннон.

«Сполучені Штати не посередник. «Нормандська четвірка» — Франція, Німеччина і так далі – в переговорах з Росією, у відносинах між сепаратистами і задіяними сторонами – можна їм вести такі речі. Я кажу про те, що ми не посередники, ми не включаємося в це... Ми - зацікавлена сторона», - зазначив він.

За словами Шеннона, США в питанні звільнення Савченко виступають в якості зацікавленої сторони, оскільки підтримують суверенітет України. Він також зазначив, що Савченко повинна бути повернена.

"Ми віримо, що українська льотчиця повинна бути повернена... Наша стурбованість пов'язана з особами, які затримані по обидва боки кордону. Необхідно повернути цих затриманих на Батьківщину, де вони не будуть політизуватися і де вони не будуть заручниками тертя між різними країнами", - підкреслив Шеннон.

Нагадаємо: нещодавно в ЗМІ з'явилася інформація про те, що Росія хоче обміняти Савченко на засуджених на тривалі терміни в США підприємця Віктора Бута і льотчика Костянтина Ярошенка. Пропозицію Росії в Америці назвали нонсенсом.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-