У Парижі вперше судять француза з ІДІЛ

У Парижі вперше судять француза з ІДІЛ

Укрінформ
Французький суд уперше розпочав заочний розгляд справи бойовика «Ісламської держави» (ІДІЛ), громадянина Франції Максіма Ошара (Maxime Hauchard), який у 2014 році у Хомсі стратив сирійського військового.

Як повідомляє телеканал France-3, уперше сирійська родина з позиції жертв свідчитиме у судовому процесі на території Франції. Їхнього 30-річного сина, військовослужбовця урядових сил, стратив у Хомсі один з катів угруповання «Ісламська держава» французького походження Максім Ошар.

Батьки жертви впізнали вбивцю сина на одному з відео, поширеному ісламістськими сайтами у 2014 році, на якому той відтинає голову солдатові. Повідомляється, що його викрав і стратив француз, житель Нормандії Максім Ошар, який втік на війну до Сирії у серпні 2013 року.

Суд вислухав свідчення батьків жертви і розпочав розгляд справи заочно.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством убивці загрожує покарання у вигляді 22 років ув’язнення. Водночас французький парламент обговорює законопроект, який передбачає внесення змін до Кримінального кодексу та запровадження більш жорсткого покарання за тероризм. У разі ухвалення закону та доведення провини злочинця йому може бути збільшено термін покарання до 30 років в'язниці або довічного ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-