КНДР - своїм громадянам: Готуйтеся жувати коріння рослин

КНДР - своїм громадянам: Готуйтеся жувати коріння рослин

Укрінформ
Уряд КНДР закликає своїх громадян готуватися до голоду і тяжкої економічної ситуації.

Про це пише видання The Chosun Ilbo.

"Довгий і важкий шлях революції. Нам, можливо, знову доведеться вийти на тяжкий марш, упродовж якого доведеться жувати коріння рослин", - такий заклик вийшов у понеділок у державній північнокорейської газеті Rodong Sinmun.

У 1990-х роках голод у Північній Кореї, відомий як «Тяжкий марш», спричинив загибель від 300 до 800 тисяч осіб щороку протягом трьох років, досягнувши піку в 1997-му.

Нещодавно уряд КНДР оголосив, що збиратиме по 1 кг зерна з кожного жителя щомісяця.

"Загальнонаціональна кампанія економії їжі ведеться на тлі попереджень про нестачу продовольства в найближчі три роки через міжнародні санкції, - зазначило джерело The Chosun Ilbo. - Люди стривожені, оскільки режим змушує фермерів давати додаткові пожертвування їжі армії".

У поточному році Північна Корея вже запросила 440 тис. тонн продовольства за кордоном, але отримала лише 17,6 тис. тонн до початку лютого. Видання зазначає, що Пхеньян сподівається забезпечити лояльність громадян із допомогою пропаганди. "Під час битви з ворогами вам можуть всадити ножа в горлянку, - пише щодня північнокорейська преса. - Але, незважаючи на ризик смерті, ви мусите до кінця бути вірними шанованому і коханому лідеру".

Раніше Південна Корея оголосила про розширення санкцій після повідомлень про ядерні випробування КНДР.

Північна Корея на порушення численних резолюцій ООН 18 березня знову запустила дві балістичні ракети середньої та малої дальності.

Фото: tourweek.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-