Через страйк митників у Австралії можливі проблеми з авіаперельотами

Через страйк митників у Австралії можливі проблеми з авіаперельотами

Укрінформ
В Австралії сьогодні розпочався страйк співробітників митної та прикордонної служби аеропортів, пасажирів вже повідомили про тривалі затримки на реєстрації.

Страйкуючі пообіцяли щодня переривати на кілька годин свою роботу в міжнародних аеропортах країни у період з 30 березня по 7 квітня, повідомило міністерство імміграції та прикордонної служби країни.

«Починаючи з жовтня минулого року уряд відмовляється з нами розмовляти. Ми відклали страйк на тиждень і тепер сподіваємося, що уряд повернеться за стіл переговорів», – повідомила секретар профспілки працівників державних служб країни Надін Флад.

Основні вимоги страйкуючих - підвищення заробітної плати, щодо якого вони ось уже два роки як безуспішно ведуть переговори з урядом.

Подорожуючих вже попередили про можливі тривалі затримки при проходженні пунктів прикордонного, митного та ветеринарного контролю в аеропортах країни, зокрема в Сіднеї, Мельбурні, Аделаїді, Брісбені, Перті, Кернсі, Дарвіні, Таунсвілі.

Страйк мав розпочатися минулого четверга, однак було прийняте рішення про його відтермінування у відповідь на заклик прем'єр-міністра Австралії Малколма Тернбулла, який мотивував своє прохання необхідністю підтримувати належний рівень безпеки в аеропортах одразу ж після терактів у Брюсселі.

У свою чергу у міністерстві імміграції та прикордонної служби Австралії запевнили, що «уряд тісно співпрацює з зацікавленими сторонами, щоб мінімізувати вплив страйку на пасажирів, перевезення вантажів і доставку поштових відправлень».

Як повідомляв Укрінформ, у лютому тисячі клієнтів авіакомпанії Virgin Australia постраждали через збій системи реєстрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-