Євродепутат назвав міфи та ризики кампанії щодо асоціації Україна - ЄС

Євродепутат назвав міфи та ризики кампанії щодо асоціації Україна - ЄС

Укрінформ
Основним міфом, який поширюється у Нідерландах в рамках кампанії "проти" асоціації Україна - ЄС, є те, що Угода про асоціацію безпосередньо пов'язана із членством України у ЄС.

Таку думку висловив голландський депутат, член партії D66 ("Депутати-66") Кейс Верхувен під час дискусії у Гаазі.

"Я брав участь у різних дебатах і чув багато нонсенсу, який поширюють противники угоди. Так, основний, який матиме значний вплив на результати референдуму 6 квітня, це те, що Угода про асоціацію пов'язана із членством України в ЄС", - сказав він.

За його словами, цей помилковий аргумент, який не грунтується на тексті угоди, має серйозний вплив на виборців і його необхідно розвінчувати. Верхувен відзначив, що навіть значна частина прихильників асоціації вважає, що Угода про асоціацію безпосередньо пов'язана з членством України у ЄС.

"Але для цього є абсолютно інша процедура. Україна не є кандидатом і це питання нині не стоїть на порядку денному", - сказав він.

Верхувен відзначив, що інший міф, яким користуються противники асоціації, полягає у тому, що Україна начебто розділена у питанні асоціації.

"Але нещодавнє опитування показало, що 72% українців хотіли б, щоб Нідерланди підтримали асоціацію", - наголосив він.

За оцінками депутата, у разі якщо результат голосування на референдумі все ж буде негативним, більшість нідерландських депутатів виступатимуть за те, щоб врахувати волю виборців.

Водночас, Верхувен висловив переконання, що значна частина голландців підтримують асоціацію Україна - ЄС, але серйозний ризик полягає у тому, щоб вони прийшли на виборчі дільниці та проголосували.

"На мою думку, одна із небезпек полягає в тому, що противники Угоди готові йти голосувати, тому що вони негативно ставляться до Європи, вважають Україну корумпованою. Але, на моє переконання, більшість голландців "за" співпрацю з Україною, за те, щоб дати Україні шанс побудувати кращу країну, але вони можуть залишитись вдома. Важливо, щоб вони прийшли і проголосували", - сказав політик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-