Держдеп: США піднімуть в ООН питання щодо нового запуску ракети в КНДР

Держдеп: США піднімуть в ООН питання щодо нового запуску ракети в КНДР

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не збирається "заплющувати очі" на продовження провокаційної поведінки з боку режиму в Пхеньяні, який продовжує запускати ракети в Японське море.

З відповідною заявою виступив у вівторок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми ознайомлені з останніми повідомленнями про те, що сьогодні (Північною Кореєю – ред.) був проведений ще один пуск ракети. Ми як і раніше сприймаємо це серйозно та продовжимо говорити про це в ООН", - заявив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що через останнє ядерне випробування та пуски балістичних ракет на режим КНДР був накладений новий пакет жорстких санкцій.

"Він є найбільш агресивним за останні два десятиліття", - уточнив Кірбі.

Водночас представник Держдепу запевнив, що США продовжать посилювати свою стурбованість "як на рівні ООН, так і тут, в односторонньому порядку в Сполучених Штатах, з приводу продовження провокаційної поведінки Північної Кореї". Кірбі підкреслив, що в Вашингтоні "ніхто не збирається заплющувати очі" на те, що робить режим у Пхеньяні.

Як повідомлялося раніше, 29 березня Північна Корея провела пуск ракети в напрямі Японського моря. За повідомленнями ЗМІ, це була ракета малої дальності, втім вона змогла подолати 200-кілометрову дистанцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-