Трюдо: ІДІЛ не має жодного шансу на перемогу

Трюдо: ІДІЛ не має жодного шансу на перемогу

Укрінформ
У протистоянні з усім світом радикальні ісламісти не мають жодного шансу на перемогу, тож неправильно називати боротьбу із ними війною.

Таку думку висловив в ефірі СВС Radio прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, передає кореспондент Укрінформу.

«Війна передбачає можливість перемоги однією зі сторін, натомість у ІДІЛ немає жодного шансу на перемогу у Заходу», - сказав Трюдо.

За його словами, ефективна протидія ісламістам передбачає не лише військові дії Західних країн, але й підтримку місцевого населення та локальних сил.

«Вони хочуть дестабілізувати та посіяти страх, тож треба виступити проти цього, відкинути їх. Втім, це можливе за умов поєднання дій Заходу та підтримки місцевих. Саме тому наша нова місія в рамках міжнародної коаліції по боротьбі з ІДІЛ робить значно більший наголос на підсиленні місцевого населення у військовому та гуманітарному плані, а також допомозі біженцям», - зазначив прем’єр-міністр Канади.

Він додав, що у боротьбі проти радикальних ісламістів та терористів ІДІЛ «Канаді ще належить зробити дуже багато».

Також, за словами міністра закордонних справ країни Стефана Діона, Канада співчуває жертвам терактів та віддана боротьбі із екстремістами по всьому світу.

«Канада підтримує жертв тероризму та налаштована на глобальну боротьбу і цим злом. Ми переконані, що створення мирного та толерантного суспільства залежить від рішучих дій проти екстремістів», - сказав Діон.

Нагадаємо: прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив, що після терактів у Брюсселі, Європа перебуває у стані війни з терористами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-