Держдеп поки не коментує вбивство адвоката російського ГРУшника

Держдеп поки не коментує вбивство адвоката російського ГРУшника

Укрінформ
Державний департамент США поки не має достатньої інформації про вбивство в Україні адвоката Юрія Грабовського, щоб робити офіційні заяви з цього приводу. 

Таку позицію висловив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми щойно побачили ці повідомлення... Поки рано робити будь-які висновки або заяви з цього приводу. Нам потрібно більше дізнатися від української влади про це", - зазначив представник Держдепу.

Відповідаючи на уточнююче запитання про позицію Вашингтона щодо вбивства адвоката, Кірбі зауважив: "Звичайно, такі доповіді викликають у нас занепокоєння, втім ми маємо більше дізнатися, вивчити ситуацію перед тим, як бути готовими робити заяви".

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Юрій Грабовський захищав одного з російських спецпризначенців Александрова. Про зникнення Грабовського стало відомо 5 березня. 9 березня адвокат не з'явився на судове засідання свого клієнта, через що суд був перенесений на 15 березня. Тіло Грабовського було знайдено у 27 км від міста Жашків (Черкаська область).

Шевченківський відділ поліції Приморського району Одеси відкрив кримінальне провадження за статтею про умисне вбивство. 20 березня головний військовий прокурор заявив, що правоохоронці затримали підозрюваного в організації зникнення адвоката. На його переконання, до зникнення Грабовського причетні російські спецслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-