Кишинівський мітинг призначив дату об'єднання Молдови й Румунії

Кишинівський мітинг призначив дату об'єднання Молдови й Румунії

Укрінформ
Учасники мітингу, що проходить у Кишиневі, приуроченого до 98-ої річниці прийняття в 1918 році акту про приєднання Молдови (територія між Прутом і Дністром) до Румунії одноcтайно прийняли Декларацію про об'єднання.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

У Декларації процес об'єднання двох держав проголошений національною ідеєю в Республіці Молдова. Організатори заходу намітили і точну дату об'єднання - березень 2018 року.

Як повідомляв Укрінформ, за ініціативою створеного кілька років тому в Кишиневі Ради Об'єднання в молдавській столиці проходить мітинг прихильників об'єднання з Румунією.

Маніфестанти проходять «Маршем Об'єднання» по головній магістралі Кишинева - бульвару імені Штефана Великого.

За даними поліції, ніяких серйозних інцидентів не зареєстровано. За попередніми даними, в мітингу беруть участь декілька тисяч осіб, громадяни Румунії, що в тому числі прибули в молдавську столицю.

Згідно з даними останнього соціологічного опитування, проведеного наприкінці 2015 року Інститутом публічних політик, за об'єднання Молдови з Румунією виступають близько 20% громадян Молдови. Як повідомив один із керівників руху за об'єднання Молдови і Румунії Джеордже Сіміон, на об'єднання Румунія має витратити близько 20 мільярдів євро.

Раніше повідомлялося, що в будівлі Національного палацу в молдавській столиці, де було заплановано проведення з'їзду прихильників об'єднання Молдови з Румунією, закладена бомба. Однак тривога виявилася неправдивою.

27 березня 1918 року тодішній парламент Молдавської Народної республіки Сфатул Церій (Державна рада) підписав акт про приєднання Молдови (територія між Прутом і Дністром) до Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-