Північна Корея надіслала Південній

Північна Корея надіслала Південній "останнє попередження"

Укрінформ
Військові КНДР пригрозили завдати удару по Сеулу, якщо керівництво Південної Кореї не вибачиться за образу гідності лідера північних Кім Чен Ина.

Як повідомляє агентство Рьонхап, командування артилерійськими військами Корейської народної армії поширило в суботу "останнє попередження" для південних.

Зокрема, Пхеньян звинуватив Південну Корею в тому, що в понеділок в ході навчань відпрацьовувався план знищення офісу лідера Північної Кореї Кім Чен Ина за допомогою 16 винищувачів-бомбардувальників, що несуть керовані ракети класу "повітря-земля".

У свою чергу Сеул підтвердив, що ВПС країни провели масштабні повітряні навчання з відпрацювання ключових північнокорейських об'єктів. При цьому подробиці не повідомляються.

Тепер Північна Корея зажадала від Південної публічно покарати осіб, відповідальних за розробку плану завдання удару по північнокорейському керівництву.

"Якщо наше останнє попередження буде проігноровано, наша далекобійна артилерія перейде до безжальних військових дій", - цитує агентство попередження КНА.

Відносини між двома корейськими державами загострилися після проведеного в КНДР 6 січня ядерного випробування та запуску 7 лютого супутника за допомогою ракети, яка може бути начинена ядерним боєзарядом і вражати цілі на відстані до 12 тисяч кілометрів.

Як один із заходів у Південній Кореї були розгорнуті масштабні військові навчання за участю 17 тисяч американських солдатів, частиною яких стало відпрацювання операцій зі знищення на випадок війни ядерних і ракетних об'єктів КНДР, а також керівництва країни. Зі свого боку Пхеньян пригрозив завдати превентивного ядерного удару по Південній Кореї і США у разі загрози для її безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-