У Пальмірі - запеклі бої: ІДІЛ намагається контратакувати

У Пальмірі - запеклі бої: ІДІЛ намагається контратакувати

Укрінформ
Сирійська урядова армія веде запеклі бої в Пальмірі і її околицях з бойовиками ІДІЛ.

Про це пише Reuters.

Сирійські війська, вибивши бойовиків з давньої фортеці Пальміри, повністю взяла під свій контроль район Аль-Амірія.

За інформацією Сирійської обсерваторії з прав людини, бої в Аль-Амірії тривають. Правозахисники повідомляють, що бойовики "ІД" зробили кілька контратак.

Державне телебачення показало кадри, на яких видно, що на кріпосній стіні Пальміри є сирійський національний прапор, а над центром міста піднімається дим.

Пізніше правозахисники повідомили, що сирійські війська в суботу просунулися в Пальмірі на декількох напрямках за підтримки ударів з повітря і артилерійського вогню. За їх інформацією, сирійські військові і ополченці, які їм допомагають, взяли під контроль квартали в західній і північній частинах міста. 

Нагадаємо: терористи ІДІЛ захопили історичне місто Пальміра у травні минулого року та знищили багато відомих культурних пам’яток. Повернення цього міста під контроль уряду відкриє військам Асада дорогу на провінцію Дейр аль-Зор, більшість якої контролюється ІДІЛ. Це стане однією із найбільших військових перемог сирійського президента з часу втручання Росії у конфлікт на його стороні.

До слова, незважаючи на заяву Путіна про нібито виведення військ із Сирії, за інформацією правозахисної організації "Сирійська обсерваторія прав людини", авіація РФ бере активну участь у наступі на Пальміру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-