У Німеччині взяли двох ймовірних спільників брюссельських терористів

У Німеччині взяли двох ймовірних спільників брюссельських терористів

Укрінформ
У Німеччині затримали двох підозрюваних у зв'язку з терактами у Брюсселі 22 березня.

Про це повідомляє Spiegel.

"У передмісті Дюссельдорфа поліція затримала чоловіка у зв'язку з терористичними актами в Брюсселі", - наголошується в повідомленні.

Йдеться про Саміра Є., який перебуває в колах салафістів у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія. Ця людина, як стало відомо, влітку 2015 року була затримана турецькими правоохоронцями між Туреччиною і Сирією разом з Халідом аль-Бакрауї, який вчинив теракт у брюссельському метро. Турецькі спецслужби підозрювали, що обидва хотіли брати участь або вже брали участь у громадянській війні в Сирії на боці ісламістів. Вони були депортовані в одному і тому ж літаку до Амстердама. Зараз вже німецькі спецслужби намагаються з'ясувати, наскільки близько обидва чоловіки були знайомі.

Раніше, в середу, як повідомляє журнал, в районі Гісена було затримано ще одого чоловіка, ім'я якого не розголошується. У його телефоні виявлені підозрілі СМС, отримані в день скоєння терактів у Бельгії. В одному з них згадується ім'я Халіда аль-Бакрауї, друге складається всього з одного слова "fin" - "кінець" французькою мовою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-