Шойгу перевірив готовність російських військ у Криму

Шойгу перевірив готовність російських військ у Криму

Укрінформ
У рамках підготовки до можливого відновлення активних бойових дій на території України проконтролювати рівень готовності угруповання російських військ на території Криму 22 березня до Севастополя прилітав міністр оборони РФ Сергій Шойгу.

Про це на брифінгу у п'ятницю розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З метою контролю рівня готовності угруповання російських окупаційних військ на території Криму 22 березня на території Севастополя перебував міністр оборони Росії Шойгу. Під час перевірки збройних сил Росії відпрацьовується питання застосування ударних груп за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації", - сказав він.

Як зауважив представник ГУР МОУ, у рамках підготовки до можливого відновлення активних бойових дій на території України російське керівництво проводить заходи оперативно-стратегічного характеру у ЗС РФ. Основна увага приділяється наступальному компоненту збройних сил. Зокрема, 22-24 березня проведено раптову перевірку бойової готовності повітряно-десантних військ та командно-штабні тренування південного військового округу Росії. Для цього також залучалися частини та підрозділи, які наразі дислокуються у Криму. Усього у навчаннях взяли участь близько 30 тис. російських військових, а також 3,5 тис. бойових одиниць техніки і понад 100 літаків та вертольотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-