У Франції кажуть, що терористам важко буде провезти хімзброю на Євро-2016

У Франції кажуть, що терористам важко буде провезти хімзброю на Євро-2016

Укрінформ
Франція докладе всіх зусиль, аби гарантувати безпеку під час цьогорічного чемпіонату Європи з футболу, що проходитиме з 10 червня по 10 липня у десяти містах країни.

Про це заявив міністр оборони Жан-Ів Ле Дріан в інтерв’ю радіостанції Europe-1.

«Ми зробимо все необхідне для підтримання безпеки на Євро-2016. Франція докладе всіх необхідних зусиль до того, щоб чемпіонат Євро-2016 пройшов у найкращих умовах. У країні вже ведеться масштабна операція», - сказав він.

На переконання Ле Дріана, мета терористів полягає у дестабілізації країни, порушенні у її соціальній сфері.

Водночас, відповідаючи на запитання ведучого, міністр не виключив наявності у сирійських терористів хімічної зброї. «Терористи з Сирії, згідно з наявними даними, можливо, мають хімічною зброєю. Однак перевезення хімічних речовин на таку велику відстань - дуже важка справа», - сказав він, додавши, що Франція зберігає максимальну пильність у цій сфері.

Напередодні прем’єр-міністр Франції Мануель Вальс в ефірі цієї ж радіостанції заявив, що уряд Франції не має наміру скасовувати європейський чемпіонат з футболу та одну з найпрестижніших у світі велогонок «Тур де Франс» через високий ступінь терористичної загрози.

Євро-2016 проходитиме з 10 червня по 10 липня у Парижі, Сен-Дені, Марселі, Ліллі, Тулузі, Ліоні, Бордо, Лансі, Ніцці, Сент-Етьєні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-