ІДІЛ підготувала сотні терористів для атак в Європі - ЗМІ

ІДІЛ підготувала сотні терористів для атак в Європі - ЗМІ

Укрінформ
"Ісламська держава" підготувала від 400 до 600 бойовиків, які повинні здійснити теракти в європейських країнах на кшталт листопадових атак в Парижі і вибухів у Брюсселі, які сталися цього вівторка.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на європейських офіційних осіб.

"Метою, схоже, є не вбивство якомога більшої кількості людей, а вчинення якомога більшого числа терактів, щоб ворог був змушений витрачати більше грошей і людських ресурсів", - зазначив співрозмовник агентства з спецслужби однієї з европейьских країн.

При цьому, за оцінками експертів, бойовиків готували в тренувальних таборах, які, ймовірно, розташовані не тільки на території Сирії та Іраку, але і на території колишнього СРСР.

У число бойовиків, за його словами, входять мусульмани "зі всієї Європи", а керівництво групами здійснюють, в основному, франкомовні люди, пов'язані з Північною Африкою, Францією і Бельгією.

Нагадаємо: 22 березня у столиці Бельгії сталася серія терактів в аеропорту і центрі міста. В результаті трьох вибухів загинула щонайменше 31 людина, ще 270 отримали поранення. У країні оголосили найвищий рівень терористичної загрози. Посилили безпеку і більшість європейських країн.

Відповідальність за теракти на себе взяло терористичне угрупування "Ісламська держава".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-