ЄС «кульгає» через відсутність єдиної системи безпеки і оборони – експерт

ЄС «кульгає» через відсутність єдиної системи безпеки і оборони – експерт

Укрінформ
Румунський політичний консультант Козмін Гуше вважає, що геополітичний проект Європейського союзу «кульгає» через відсутність єдиної та надійної системи оборони і безпеки.

Так експерт прокоментував терористичні акти в Брюсселі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, що Європа помилилася, а геополітичний проект Європейського союзу, створений для миру і процвітання, кульгає. Якщо говорити про єдину систему безпеки і оборони, то це питання вперше почало обговорюватися в Європарламенті ще в 2001 році, однак, єдиної політики безпеки так і не існує», - зазначив Гуше.

Відповідальність за провал такої політики, на думку експерта, лягає на депутатів Європарламенту, які постійно виступали проти створення подібної системи, яка б лягла в основу такого важливого геополітичного проекту, як Євросоюз.

Не менш важливим, наголосив Гуше, залишається і політика Європейського союзу, в першу чергу канцлера ФРН Ангели Меркель, по відношенню до біженців, яких впускають в Європу практично без перевірок.

«Відсутність такого контролю при напливі біженців, під виглядом яких в Європу часто проникають і справжні терористи, ймовірно, і стало головною «слабкою ланкою» європейського геополітичного проекту», - підсумував експерт.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Італія закликала до спільної європейської оборони після нападів у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-