Ягланд: Теракти в Брюсселі спрямовані проти європейських цінностей

Ягланд: Теракти в Брюсселі спрямовані проти європейських цінностей

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що терористичні напади, які сталися вранці у Брюсселі, були спрямовані проти європейських цінностей.

Про це він сказав під час прес-конференції у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Я висловлюю співчуття народу Бельгії після вибухів у Брюсселі, які забрали життя та поранили людей. Ці терористичні напади спрямовані проти європейських цінностей», – сказав Ягланд.

На його переконання, Європа повинна об'єднатися в боротьбі з тероризмом на основі прав людини і верховенства закону. «Запобігання радикалізації має бути пріоритетом», - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, у брюссельському міжнародному аеропорту «Завентем» у вівторок зранку пролунали два вибухи у зоні відбуття, де пасажири реєструються на рейси та здають багаж. Повітряні ворота наразі закриті. Усі рейси відтерміновані. Також припинено залізничне сполучення із аеропортом.

Крім цього, стався вибух на одній зі станцій метро.

Бельгія оголосила найвищий рівень терористичної загрози. Всі євроустанови закриті, зустрічі чиновників ЄС у Брюсселі скасовані.

За останніми даними, внаслідок двох терактів загинуло 26 осіб: 11 - у брюссельському аеропорту та 15 - на станції метро у центрі міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-