Відголоски Брюсселя: Париж скликає силовиків, Амстердам - Кабмін

Відголоски Брюсселя: Париж скликає силовиків, Амстердам - Кабмін

Укрінформ
Представники влади Франції та Нідерландів скликають екстрені засідання у зв'язку з вибухами у Брюсселі.

Як повідомив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на своїй сторінці у Facebook, Кабінет міністрів збереться на екстрене засідання.

"Жахливі новини з Брюсселя. Бельгія знову стала об'єктом страшних атак. Наші серця із жертвами та постраждалими, і Нідерланди повністю готові надати будь-яку допомогу нашим сусідам. Я вже зв'язувався з бельгійським колегою. Зараз ще багато чого незрозуміло, але очевидно, що потрібна особлива пильність. Також і в нашій країні. Ми вживатимемо всіх необхідних заходів безпеки", - написав він.

Як повідомляє голландське видання RTL, у зв'язку із ситуацією в Брюсселі, у Нідерландах буде посилено заходи безпеки в аеропортах та на станціях, а також посилено контроль на кордонах. Рівень терористичної загрози поки не буде змінено.

Президент Франції Франсуа Олланд скликав надзвичайну нараду за участю прем’єр-міністра Мануеля Вальса та силовиків у своїй резиденції, повідомило власному кореспондентові Укрінформу джерело в Єлисейському палаці.

«Після вибухів у Брюсселі президент (Французької) Республіки скликав надзвичайну нараду за участю прем’єр-міністра Мануеля Вальса, міністрів оборони та внутрішніх справ Жан-Іва Ле Дріана й Бернара Казнева і представників спецслужб», - зазначив співрозмовник.

За його словами, нарада розпочалася об 11:00 за Києвом.

Як повідомляють французькі ЗМІ, одразу після повідомлення про вибухи в аеропорту Брюсселя та в метро влада посилила заходи безпеки в столичних аеропортах Руассі - Шарль де Голль та Орлі, а також на громадському транспорті. За даними служби безпеки аеропорту Руассі – Шарль де Голль, в усіх восьми терміналах аеропорту та двох залізничних розгорнуті додаткові сили та засоби, які перевіряють пасажирів. «Особлива увага надається перевірці потягів з Брюсселю. У терміналах працюють кінологічні підрозділи поліції», - зазначив один з представників служби безпеки.

Нагадаємо, у вівторок зранку у брюссельському міжнародному аеропорту «Завентем» сталося два вибухи. За різними джерелами, 13 людей загинули, 35 отримали поранення. Повітряні ворота закриті.

Крім того, 3 вибухи пролунали у метро бельгійської столиці.

У країні введено підвищений рівень терористичної загрози, обмежено рух громадського транспорту, метро у бельгійській столиці повністю закрите.

Вибухи в аеропорту та метро бельгійської столиці сталися після того, як Франція та Бельгія розпочали процедуру екстрадиції ворога №1, терориста Салаха Aбдеслама, якого підозрюють в організації та виконанні тератку поблизу столичного аеропорту «Стад де Франс» у Парижі 13 листопада 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-