Трамп і Круз посперечалися щодо важливості України для США

Трамп і Круз посперечалися щодо важливості України для США

Укрінформ
Кандидат у президенти США від Республіканської партії сенатор від штату Техас Тед Круз гостро розкритикував недавню заяву іншого кандидата Дональда Трампа щодо зовнішньої політики США по відношенню до України.

З відповідними заявами політичні суперники виступили почергово на телеканалі CNN.

"НАТО коштує нам дуже багато грошей, і, якщо говорити відверто, доведеться викладати ще більше... Ми опікуємося, наприклад, Україною. Я маю на увазі, що країни там (у регіоні – ред.), здається, не є такими зацікавленими. А ми є тими, хто приймає на себе основний удар, тож, я думаю, ми повинні переглянути утримання НАТО, або ж, можливо, нам треба робити менші внески в межах самої НАТО", - зазначив Трамп у студії телеканалу.

Сенатор Тед Круз, виступаючи в іншій програмі, назвав висловлювання Трампа "дуже дивними", наголосивши, що мільярдер не знається на дипломатичних відносинах США з Україною, яка для США дійсно має важливе значення.

"Україна мала третій за масштабами ядерний арсенал і добровільно від нього відмовилася взамін на наші гарантії її територіальної цілісності", - наголосив Круз.

У цьому зв'язку він згадав і про політику адміністрації Барака Обами.

"Ми взяли на себе зобов'язання (по відношенню до України – ред.), а потім адміністрація Обами порушила це слово", - зауважив Круз, наголосивши, що Трамп так само хоче відгородитися від проблем України.

Як раніше повідомляло агентство, Трамп хоче скоротити витрати США по НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-