Кастро та Обама поговорили про повернення Гуантанамо

Кастро та Обама поговорили про повернення Гуантанамо

Укрінформ
Лідер Куби Рауль Кастро на переговорах з президентом США Бараком Обамою порушував питання про повернення бази Гуантанамо, але США не мають наміру обговорювати його.

Про це заявив помічник американського президента Бен Родс, пише «РИА Новости».

"Вони (влада Куби – ред.) постійно піднімають це питання. Ми ясно дали зрозуміти, що це питання не стоїть на порядку денному... Ми повідомили про те, що фокусуємо наші зусилля на закритті в'язниці в Гуантанамо", - сказав Він.

Влада Куби довгі роки домагається повернення під своє керування території в районі затоки Гуантанамо, називаючи дії США окупацією. США відмовляються передавати територію, на якій розташована важлива в стратегічному відношенні військова база.

Нагадаємо: США орендують базу в Гуантанамо з 1903 року, розірвання безстрокового договору оренди можливе лише за згодою обох сторін. Щорічно США відправляють Кубі чек на 3,4 тисячі доларів за оренду бази, але кубинська влада відмовляються приймати ці гроші, оскільки вважає, що американські військові повинні покинути острів.

У 2002 році після терактів 11 вересня і початку операції США в Афганістані проти "Аль-Каїди" і талібів в Гуантанамо була створена в'язниця, куда потравляли ті люди, яких американські спецслужби звинувачують у причетності до тероризму. Зараз там знаходяться близько 100 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-