Туреччина відправила ноту Бельгії через інцидент з курдами

Туреччина відправила ноту Бельгії через інцидент з курдами

Укрінформ
Посол Бельгії у Туреччині Марк Трентесо був викликаний в МЗС Туреччини у зв'язку з нещодавнім інцидентом з наметами Робітничої партії Курдистану (РПК) у Брюсселі.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на дипломатичні джерела.

"Послу було вручено ноту протесту", - зазначило джерело.

Крім цього, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в неділю провів зі своїм бельгійським колегою Дідьє Рейндерсом телефонну розмову з приводу інциденту.

У четвер бельгійський уряд дозволив прихильникам РПК розмістити намети поблизу місця проведення саміту Туреччина-ЄС у Брюсселі.

І хоча прапори та плакати РПК, яка в Туреччині вважається терористичною організацією, перед візитом прем'єр-міністра Туреччини Ахмеда Давутоглу були зняті, їх повернули на місце після його від'їзду.

Так, відповідно до джерел, Чавушоглу у своїй розмові з Рейндерсом назвав ситуацію "неприйнятною" і підкреслив важливість знесення наметів. За його словами, йдеться не про свободу вираження думок, а про тероризм. Турецький міністр наголосив, що РПК є терористичною організацією так само як і "Ісламська держава".

Як повідомляв Укрінформ, 17-18 березня у Брюсселі відбувся саміт Туреччина-ЄС, де глави держав та урядів ЄС обговорили питання боротьби з кризою біженців та співпрацю у цій сфері із Туреччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-