Стамбул спорожнів після теракту

Стамбул спорожнів після теракту

Укрінформ
Стамбул спорожнів та затих після теракту  на вулиці Істікляль 19 березня, в результаті якого загинули п'ять і щонайменше 39 людей зазнали поранень.

Поліція закрила район Таксим і його околиці для транспорту і пішоходів, повідомляє Hurriyet

«Багато туристів вирішили залишитися в своїх готелях, а торгові і розважальні центри міста вперше не були наповнені людьми», - йдеться у повідомленні.

У чотирьох популярних серед туристів та густонаселених районах: Бешикташ, Нішанташи, Кадикей, Еміньоню у вихідні спорожніли не лише ресторани, кафе та магазини, а  навіть дороги.

«Основні дороги міста порожні порівняно зі звичайним навантаженням, яке ми спостерігаємо в Стамбулі. Зазвичай, рухатися важко, а тепер скрізь порожньо», - розповіли в службі таксі.

Нішанташи затих після хибного повідомлення про вибух у цьому районі.

«Я торгую тут протягом 20 років. Це перший раз, коли я бачу Нішанташи таким безлюдним. Район був евакуйований в одну мить. Зараз люди стали боятися виходити на вулицю”, - розповів власник крамниці в цьому районі.

У Кадикей, що в азійській частині міста, де завжди повно людей, що прямують у Бешикташ, Каракей і Еміньоню, спорожніли навіть паромні причали, де зазвичай не проштовхнутися.

Історична частина міста Еміньоню не була зовсім порожньою на вихідних, але кількість  тупистичних груп знизилася у рази, відмічають працівники туристичного сектору.

Загалом трафік у Стамбулі на вихідних становив лише 6% від звичного, повідомили в дорожній поліції.

Як повідомляв Укрінформ, 19 березня в центрі Стамбула пролунав вибух, жертвами якого, за останніми даними,  стали 5 осіб. Відповідно до ДНК-тесту, смертник, який скоїв у суботу теракт у Стамбулі, належав до бойовиків «ІДІЛ». 

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-