Трюдо обіцяє бути безжальним до тих, хто шкодить екології

Трюдо обіцяє бути безжальним до тих, хто шкодить екології

Укрінформ
Канада рішуче налаштована знизити виробництво вуглекислого газу своєю промисловістю, але ще не визначилася із найбільш ефективним способом досягнення цього.

Про це в інтерв’ю Bloomberg TV розповів прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

«Встановити ціну на викиди вуглекислого газу можна різними способами – це повноваження провінцій. Ми будемо дуже серйозними навіть безжальними щодо реального зниження викидів парникових газів. Керівники всіх провінцій та територій погодилися щодо цього», - сказав Трюдо.

Він наголосив, що не наполягатиме на певному підході до встановлення ціни на викиди вуглекислого газу, оскільки кожна територія має враховувати свої особливості. «Я не переймаюся з приводу конкретних кроків, які провінції вживатимуть для зниження викидів парникових газів, допоки ці заходи будуть ефективними та дозволять досягти мети. Багаті на нафту території можуть обрати інший підхід, ніж провінції із розвиненою гідроенергетикою», - зазначив прем’єр-міністр.

За його словами, Канада є «надійним лідером» у світовій боротьбі зі змінами клімату, незважаючи на географічні та кліматичні особливості країни. «Ми свідомі що маємо країну із екстремальними температурами, що вимагають як охолодження повітря, так і потужного обігріву, величезні відстані між населеними пунктами та багатство природних ресурсів, у тому числі енергетичних. Якби хтось і виступав проти боротьби зі змінами клімату, то це мали б бути ми. Втім, ми притримуємося протилежної думки», - пояснив Трюдо.

Він додав, що Канада вбачає у боротьбі зі змінами клімату не лише виклики, але й значні нові можливості. «Ми розглядаємо зміни клімату як неймовірну можливість розвитку зелених технологій, відновлювальних джерел енергії. Світ рухається саме у цьому напрямку. Канада може або дозволити, щоб її силоміць тягнули, волаючи та сіпаючись, або може очолити цей рух. Канадці та наша інноваційна індустрія обирає другий варіант», - підсумував прем’єр Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-