США закликали країни ООН примусити Росію виконувати Мінські угоди

США закликали країни ООН примусити Росію виконувати Мінські угоди

Укрінформ
Постійний представник США при ООН Саманта Пауер закликала країни, представлені в Організації Об'єднаних Націй, натиснути на Росію, щоб змусити її виконати в повному обсязі зобов'язання за Мінськими угодами.

Про це вона заявила під час "круглого столу", присвяченого другій річниці резолюції ГА ООН щодо територіальної цілісності України, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Кроки, які Росія мусить здійснити, прості: Росія повинна поважати суверенітет України. Росія повинна припинити озброювати, проводити навчання сепаратистів та вести бойові дії разом з ними. Росія також повинна виконати свої зобов'язання за Мінськими домовленостями, включаючи звільнення незаконно затриманих осіб, таких як Надія Савченко", - наголосила Саманта Пауер.

Україна, зі свого боку, теж несе відповідальність, зауважила представник США. "І ми будемо продовжувати працювати з українським урядом в контексті виконання ним своєї частини мінських домовленостей у повному обсязі", - зазначила посол.

Водночас, продовжила Пауер, "поки Росія не почне виконувати ці кроки, давайте не будемо забувати, обов'язки, які ми маємо, й під словом "ми" я маю на увазі як уряди окремих країн, та і інституції, до яких ми належимо".

Представник США наголосила, що міжнародна спільнота "зобов'язана забезпечити дотримання спільних принципів", які є основою спільної безпеки і уявлення про те, що є правильним.

"Нам потрібно бути солідарними в питанні територіальної цілісності України, а також дотримання прав людини по відношенню до всіх людей в Україні", - наголосила Пауер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-