Грибаускайте хоче тимчасово закрити Європу для економічних мігрантів

Грибаускайте хоче тимчасово закрити Європу для економічних мігрантів

Укрінформ
Європа має бути тимчасово "закрита" для економічних мігрантів, оскільки очевидно, що у країн-членів ЄС немає можливостей інтегрувати таку велику кількість приїжджих.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте, інформує Delfi.

"Європа абсолютно не здатна зізнатися і визнати свої можливості з інтеграції. Всі країни вголос про це не говорять, але розуміють, що можливості з інтеграції мігрантів у таких масштабах практично вичерпалися", - зазначила Грибаускайте.

Вона додала, що Європа має бути закрита хоча б тимчасово, особливо для економічних мігрантів.

"Ми не можемо виконувати свої міжнародні зобов'язання, не забезпечивши біженцям гідного прийому відповідно до Женевської конвенції. Краще і дешевше це робити поблизу зон конфлікту", - наголосила литовський президент.

За її словами, захист зовнішніх кордонів ЄС - дуже важливий аспект вирішення кризи з біженцями.

"На мій погляд, європейське рішення - охорона зовнішніх кордонів ЄС. Мігрантам і біженцям, які потребують допомоги, ми готові допомогти, ми розуміємо свою відповідальність (...), але це не означає, що кордони і Європа мають бути повністю відкриті для кого завгодно - у тому числі і для тих приїжджих, хто становить можливу небезпеку, а також для терористів і всіх, хто тільки хоче приїхати в Європу", - сказала президент.

Грибаускайте піддала критиці нездатність ЄС прийняти важливі і довгострокові рішення у зв'язку з кризою біженців, стверджуючи, що рішення, які обговорюються зараз - поспішні і відчайдушні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Даля Грибаускайте заявила, що якщо у приїжджої людини немає документів - вона не може отримати притулок, а якщо не хоче реєструватися - не повинна отримувати права і гарантії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-