У Латвії затримали скандального пропагандиста Russia Today

У Латвії затримали скандального пропагандиста Russia Today

Відео
Укрінформ
Співробітники латвійської поліції затримали скандально відомого журналіста телеканалів «Russia Today» і "Звєзда" Грема Філліпса.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Філліпс був затриманий. Поліція не пояснила його затримання, коротко сказавши самому затриманому, що він провокує людей. Присутні вітали затримання журналіста оплесками", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Філліпс спочатку намагався очолити колону легіонерів та їх прихильників у старій Ризі, проте охорона не дозволила йому це зробити. Пізніше, вже біля Пам'ятника Свободи, Філліпс, на якому був помаранчевий жилет представника преси, кричав "Чому ви прославляєте фашизм?" і намагався добитися від учасників ходи відповіді на свої запитання. У більшості випадків спроби Філліпса були проігноровані. Деякі люди літнього віку відмовлялися говорити з ним російською.

37-річний Філліпс — британський журналіст, стрінгер, співробітник російського телеканалу «Russia Today», також публікувався в Newsweek, Politico Magazine та інших англомовних виданнях, веде свій блог. У своєму профілі на платформі Patreon він повідомляє, що останні два роки забезпечував об'єктивну інформацію про події, що відбуваються на Донбасі. А тепер він шукає нові місця, де, за його словами, пропаганда пригноблює правду.

Філліпс підтримує свій інтернет-проект "The Truth Speaker", в якому зазначає, що є незалежним журналістом.

Незважаючи на те, що Філліпс був позаштатним співробітником телеканалу RT (Russia Today), він став на каналі найбільш пізнаваною фігурою з Південного сходу України, його аматорські репортажі часто виходили в ефір. З кінця 2014 року по березень 2015 року Філліпс співпрацював з телеканалом "Звєзда". Особистий канал Філліпса в Youtube набрав більш як 70 тисяч передплатників; крім того, у нього був і другий канал на Youtube, який був закритий у жовтні 2015.

21 грудня 2015 року глава «ЛНР» Ігор Плотницький нагородив Філліпса медаллю "За заслуги" II ступеня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-