Канада хоче заборонити фірмові логотипи на пачках цигарок

Канада хоче заборонити фірмові логотипи на пачках цигарок

Укрінформ
Канада оголосила тендер на проведення аналізу щодо переваг та недоліків запровадження стандартизованого пакування продуктів із вмістом тютюну.

Умови тендеру оприлюднені на сайті Агентства охорони здоров’я Канади.

«Уряд Канади зобов’язався запровадити стандартну упаковку для тютюнових виробів, подібні до австралійських та британських правил. Такі заходи можуть включати заборону на такі елементи, як фірмові кольори, логотипи та графіку», - йдеться у тендері.

Згідно із тендером, федеральний уряд хоче дізнатися наслідки запровадження стандартизованого пакування для виробників та ціну примусу до виконання вимог для уряду.

«Необхідно дізнатися, чи використання стандартного пакування пов’язане зі зниженням кількості споживачів тютюну, особливо серед молодих курців», - зазначається у документі.

Зазначимо, що запровадження простого стандартизованого пакування цигарок та інших тютюнових виробів було однією із передвиборних обіцянок нині правлячої Ліберальної партії. Подібні вимоги щодо стандартних типу та розміру шрифту, однакових спокійних кольорів пакувань тютюновмісних товарів усіх виробників уже діють в Австралії, а також були ухвалені в Ірландії, Франції та Великобританії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-