У Путіна назвали офіційну причину виведення військ із Сирії

У Путіна назвали офіційну причину виведення військ із Сирії

Укрінформ
За офіційною версією Кремля, президент Росії Володимир Путін відкликав більшу частину військ РФ з території Сирії тому, що основні завдання в регіоні були виконані.

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Це рішення президента Росії і головнокомандуючого на основі даних за підсумками роботи російського контингенту в Сирії. (Президент РФ - ред.) брав до уваги результати (дій ВКС РФ в Сирії - ред.) і дійшов висновку про те, що основні завдання в цілому виконано. Це не було предметом переговорів (з зарубіжними колегами - ред.), це було рішення президента Росії", - заявив прес-секретар.

При цьому Пєсков відмовився коментувати можливість відновлення повноцінної антитерористичної операції в Сирії, заявивши, що такою інформацією не володіє.

Як повідомляв Укрінформ, про часткове виведення військ з Сирії стало відомо напередодні. При цьому в країні залишаються дві діючі військові бази, а також російські зенітно-ракетні системи С-400.

Згідно з неофіційними даними, спростовованими Пєсковим, Росія послабила військову допомогу Башару Асаду через те, що той частково вийшов з-під контролю, призначивши вибори в парламент на 13 квітня без узгодження з Москвою. Експерти також відзначили, що це зроблено спеціально напередодні чергового раунду обговорення в Женеві. А Росію вже давно звинувачують, що через неї збільшилася кількість біженців у Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-