Слідком РФ відмовився передати Польщі уламки літака Качинського

Слідком РФ відмовився передати Польщі уламки літака Качинського

Укрінформ
Слідчий комітет РФ у зневажливій формі відмовився передавати уламки літака президента Польщі, що розбився під Смоленськом, до кінця слідства.

Про відмову заявив офіційний представник СКР Володимир Маркін, передає Інтерфакс

"Поки всі слідчі дії не будуть закінчені, природно, уламки літака, що є речовими доказами у кримінальній справі, не можуть бути передані польській стороні не тільки відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації, а й міжнародного законодавства", - заявив Маркін, зневажливо додавши, що "таких елементарних речей представники міністерства оборони Польщі могли, звичайно, і не знати, але повинні були б, перш ніж робити публічні заяви, поцікавитися у своїх колег - польських прокурорів, щоб не виглядати клоунами в очах всього світу".

Як відомо, міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич назвав терористичним актом авіакатастрофу під Смоленськом у квітні 2010 року, в якій загинув президент Лех Качинський.

Слідча комісія у справі смоленській авіакатастрофі заявила, що її причиною була помилка пілота, однак новий уряд Польщі знову відкрив цю справу.

Нагадаємо, 10 квітня 2010 року в катастрофі Ту-154 у Смоленську загинуло 96 осіб, серед яких президент Польщі Лех Качинський з дружиною, керівники всіх родів військ, начальник генерального штабу, представники Сейму і Сенату, канцелярії президента, останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качаровський, представники вищого військового командування, політичних партій, громадські та релігійні діячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-