Берлін - українським політикам: Нам потрібні реформи

Берлін - українським політикам: Нам потрібні реформи

Укрінформ
Німеччина сподівається на проведення Україною реформ, які необхідні, у тому числі, і для просування мінського процесу.

Про це у понеділок на урядовому брифінгу у Берліні сказали офіційний представник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт і представник німецького Міністерства закордонних справ Завсан Шеблі, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Ми дуже сподіваємося, що всі присутні політичні сили усвідомлять невідкладність і терміновість ситуації і будуть заклопотані не програшем на виборах, а займуться будівництвом сильної і процвітаючої України», - сказав офіційний представник уряду Штеффен Зайберт.

Він додав, що у Берліні усвідомлюють, що Україна «стоїть перед дуже великими політичними викликами не лише на сході, а й в цілому в країні у питанні реформ». Він запевнив, що Німеччина й надалі надаватиме підтримку Києву в цьому.

«Нам потрібні реформи, у тому числі конституційна реформа, для просування мінського процесу», - сказала дипломат.

Шеблі нагадала, що під час візиту у Києві глав МЗС ФРН і Франції вони «чітко і ясно» дали зрозуміти, що Європа бажає бачити кроки по здійсненню реформ в Україні. «Наша позиція не змінилася», - наголосила вона.

«Ми сподіваємося, що люди, які два роки тому вийшли на вулиці і зажадали змінити країну, зможуть побудувати країну, де буде переможена корупція, де здійснюватимуться економічні реформи. Ми хочемо і сподіваємося, що Україні вдасться пройти цей шлях», - сказала Шеблі.

Вона зазначила, що це було чітко заявлено не лише у ході міністерського візиту до Києва, а й у ході недавньої зустрічі у  Парижі.

Європейським партнерам потрібна політична стабільність, у тому числі і для просування мінського процесу, зазначила дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-