В ООН закликали судити лідера КНДР за злочини проти людяності

В ООН закликали судити лідера КНДР за злочини проти людяності

Укрінформ
Слідчий комітету з прав людини Організації Об'єднаних Націй Дарзукі Дарусман закликав притягнути голову Північної Кореї Кім Чен Ина до кримінальної відповідальності за злочини проти людяності.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Дарусман заявив, що Північна Корея виділяє величезні ресурси на розробку ядерної та інших видів зброї масового знищення, у той час як багато громадян країни не мають достатньо їжі.

"Я хотів би знову звернутися із закликом до міжнародного співтовариства притягнути до відповідальності високопоставлених осіб КНДР, в тому числі Кім Чен Ина", - заявив Дарусман.

За його словами, справа може бути розглянута у Міжнародному кримінальному суді, а в разі неможливості досягти консенсусу серед провідних держав, керівництво Північної Кореї можуть бути притягнуте до відповідальності в третій країні.

Як відомо, в січні Північна Корея провела четверте випробування ядерної зброї, а також в останні тижня провела кілька запусків ракет середнього і дальнього радіусу дії.

2 березня Рада Безпеки ООН одноголосно схвалила більш жорсткі санкції щодо Північної Кореї через її ракетні випробування

Санкції включають в себе обов'язковий огляд вантажів, які виїжджають та в'їжджають до Північної Кореї по суші, морю чи повітрю.

Також нові санкції включатимуть заборону на продаж або поставки стрілецької зброї та легких озброєнь Пхеньяну; і висилку корейських дипломатів , що займаються незаконною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-