Бразильці вийшли на наймасовіший в історії країни протест

Бразильці вийшли на наймасовіший в історії країни протест

Укрінформ
Мільйони бразильців вийшли на вулиці своїх міст у неділю з вимогою відставки чинного президента країни Ділми Русеф.

Як повідомляє Reuters, згідно зі звітами правоохоронців, у 150 містах по всій країні участь у протестах взяло близько 3 млн чоловік.

«Від міста Манаус в джунглях Амазонки до бізнес-хабу Сан Паоло та столиці Бразилії, люди вимагали від Русеф піти у відставку, а законодавців - підтримати імпічмент, який кілька тижнів тому, здається, був забутим», - пише Reuters.

Агентство наголошує, що, незважаючи на масовість, обійшлося без актів насильства.

Недільна акція була вже не першою у серії антиурядових мітингів, що тривають з минулого року, але набрали нової сили нещодавно, коли правоохоронні органи активізували розслідування корупції у наближеному до Русеф колі. «У місті Сан Паоло компанія Datafolha, яка займається соцопитуваннями, нарахувала 500 тис демонстрантів, що робить мітинг найбільшим у історії міста та вдвічі масовішим за минулорічний рекорд. Військова поліція визначила кількість учасників на піку демонстрації у 1,4 млн осіб», - наголошує агентство.

Reuters пояснює, що багато людей критикують Русеф за найгірший економічний спад в країні за останні чверть століття та корупцію. Своєю чергою сама президент, яку у 2014 році переобрали на новий чотирирічний термін, наполягає, що не піде зі своєї посади. «Як і попередні протести, нинішній мітинг також очолюють представники середнього класу, роздратовані обвинуваченнями у корупції чинного керівництва держави. Бідні бразильці, які становлять основу підтримку правлячої Робітничої партії, утрималися від масової участі», - цитує Reuters.

Нагадаємо, що минулого тижня прокуратура видала ордер на арешт колишнього президента Бразилії Луіса Ігнасіо Лула да Сілви, якого обвинувачують у відмиванні коштів. Втім, суд досі не ухвалив рішення з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-