"Кращого друга" Лукашенка заарештувало КДБ

Укрінформ
Комітет держбезпеки Білорусі затримав білоруського мільйонера Юрія Чижа, якого в ЄС називали "гаманцем Лукашенко".

Як повідомляє BBC-Україна, його звинувачують в невиплаті великої суми податків (ч. 2 ст. 243 КК Білорусі "Ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі") і тримають в слідчому ізолятора КДБ.

Також затримали менеджерів компанії "Трайпл", гендиректором якої був Юрій Чиж. Інформацію про це підтвердив в неділю прес-секретар КДБ Дмитро Побяржин.

у березні 2012 року Юрія Чижа внесли до списку осіб, до яких застосовувалися візові та економічні санкції ЄС, як бізнесмен, що "надавав фінансову підтримку режиму Лукашенка через своє підприємство "Трайпл", активне в різних сферах білоруської економіки". В жовтні 2015 ркоу санкції скасував суд ЄС в Люксембурзі, тому що Рада ЄС не зміг надати доказів цієї підтримки.

Група компаній "Трайпл", що належить пану Чижу, виробляє безалкогольні напої, пластикову тару та вікна, веде нафтовий, транспортний, аграрний та будівельний бізнеси. Також в її активах – нафтові та газові компанії, кілька виробничих підприємств, мережа гіпермаркетів "Простор", компанія з торгівлі продовольством та одягом, футбольний клуб "Динамо", гірськолижний спорткомплекс "Логойськ" та мережа кафе і ресторанів.

Колишній бізнес-партнер Юрія Чижа Володимир Япришев перебуває під слідством уже півроку. Його звинувачують у шахрайстві і виведенні коштів за кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-