Через бойові дії в Ємені за добу загинули півсотні людей

Через бойові дії в Ємені за добу загинули півсотні людей

Укрінформ
В результаті боїв між урядовими військами та шиїтськими повстанцями за Таїз, третє за розміром місто Ємену, загинуло щонайменше 48 осіб.

Про це інформує Reuters.

«За словами медиків, щонайменше 48 чоловік було вбито та ще 120 поранено у жорстоких сутичках у третьому за розміром місті Ємену. Свідки стверджують, що тіла загиблих розкидані по місту», - пише Reuters.

Згідно із повідомленням, урядовим військам вдалося захопити західний в’їзд до міста, у якому з травня заблоковані сто тисяч його мешканців.

Агентство нагадує, що прибічники президента Абд-Рабу Мансур Хаді, яких підтримує міжнародна коаліція на чолі із Саудівською Аравією, намагалися зняти облогу з цього міста вже кілька місяців, аби відкрити дорогу для доставки провіанту мешканцям. «Прем’єр-міністр Ємену Халед Бахах на прес-конференції повідомив, що уряд вже готує гуманітарний конвой до Таїза», - наголошує Reuters.

Прорив облоги є настільки важливою подією, що президент Хаді, який перебуває у вигнанні в Саудівській Аравії, особисто подзвонив місцевому воєначальнику аби привітати його.

Нагадаємо: збройний конфлікт в Ємені триває кілька років. Війна відбувається між хуситами (шиїтськими повстанцями) з одного боку і урядовими військами - з іншого. Хусити виступають проти сунітського єменського президента Абда Раббо Мансура Хаді та його уряду.

На початку 2015 року повстанці захопили столицю країни Сану і розгорнули наступ на південь, захопивши стратегічно важливе місто Аден. Сам президент утік до Саудівської Аравії.

За даними ООН, від моменту початку конфлікту в Ємені загинуло близько 4,5 тисячі осіб, з яких більше половини - жертви серед мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-